MENÜ

Tóth Roberta
Profi orientális táncos és szakképzett oktató

Nemzetközileg elismert orientális táncos és oktató,többszörös versenygyőztes

Baladi és khaleege alapok Robesszal

2017. október 1. (vasárnap) 11:00-18:00, Budapest
Pontos helyszín a jelentkezők függvényében szervezés alatt!

Akinek van kedve és energiája, várom sok szeretettel újabb alapozó workshopomra, ahol a baladi és khaleege stílusok kerülnek terítékre! Egy színpadi, vagy akár éttermi táncosnak illik ismerni a folklór tánc alapjait, illetve a "hajtáncot", mert sosem lehet tudni, mit dob a gép.... :) Versenyzőknek ajánlott!

11:00-12:00 Elméleti óra, a baladi és khaleege összehasonlítása, jellemzők az elméleti síkon :D Ritmika, hangszerek, zene, énekesek, tánctörténeti alapok, elterjedés, a tánc fejlődése, modern/tradícionális. ruházkodás, színpadon, étteremben a khaleegi, és minden kérdés, ami a 2 témával kapcsolatban felmerül, kérdezzetek bátran :) Persze felmerül a szokásos kérdés, miszerint iraqi vs khaleege, khaleege vs zaar, és modern vs tradícionális baladi, tehát, hogy akkor most mi van ? :D (1000 ft)

12:00-15:00- baladi technika Mitől lesz folklór a folklór,és mi a köze ennek az egésznek a baladihoz? Mitől lesz tradícionális a baladi és mitől lesz modern? Taxim és tet részletek táncolása, erős csípőtechnikázás várható! Itt, kérem szépen, erősen fejlesztjük az improvizációs készséget, és a csípőtechnika és mozdulat arzenálunkat is! :) (4000 ft)

15:00-18:00- khaleege technika Akkor a csípőtől ugorjunk a felső függesztő-övre és környékére! :) Mitől lesz szép a khaleege, mik az alaplépések? Hogyan használom a hajamat, a testemet, vannak e eszközeim tánc közben ? Hogyan jelenítem meg a zenét gyönyörűen már pár mozdulat segítségével ? (3500ft)

Az egész napos részvételi díj 8000 ft.  Jelentkezni facebook-on tudtok, a robertabellydance@hotmail.com címen, vagy a +3620-245-40-60 számon.
A ws nap elindulásához min 8 fő jelentkezése szükséges!
Várok mindenkit sok szeretettel és csokival, a szokásos jó kedvvel, Robesz :)


Workshopok a közelmúltban:
Július 30.- Nyári intenzív táncos napocska Robesz módra

Július 30-án vasárnap magánórák egyeztethetőek, most kivételesen teredíj megfizetése nélkül !

1. Ritmika, zeneértelmezés, felépítés, kitérnénk a dobszólóra is kicsit bővebben. Viszek ujjcint (ugyh. hallhattok zenélni :D ), ritmusokat CD-n, amit tudunk hallgatni, megbeszélünk mindent ami egy órában belefér a ritmusokról, csoportosítás, stílusok. Emellett kis zeneelmélet, tipikus zenei részletek és darabok felépítése, hangszerek stb. Aztán a dobszóló felépítése, mert hogy... (1 óra- 1500 ft)

2. Dobszóló: kombinációk, rázások gyors átismétlése, külömbségek, variációk, és a rázások kicsit bonyolultabb kombinációja. Izoláció hozzáfűzése, jelentése, és jó pár ütős és látványos kombi. Hogyan legyen látványos a dobszóló, amibe nem rokkanunk bele ? :D Majd: dobszóló a talajon, pózok, tipikus elemek a könnyebbtől a nehezebbig, hogy még mindig tudjunk egy kis extrát belepakolni a produkcióba! :) ( 3 óra) ( 3 óra- 4000 ft)

3. Golden era: mi? ki? mikor? miért nevezzük így? Híres táncosok, mozdulatok, kombik. Az őrült rázásoktól átevezünk a könnyedebb, légiesebb tánc felé. Nagyon kecses, nőies tréning elmélettel. (1 óra-1500 ft)

4. Dinamika és erő a táncban: hogyan táncolunk mi, magyarok? ( persze ez csak statisztikailag lesz igaz... :) ) Mitől más egy orosz táncos? Miért olyan erőteljes, dinamikus a produkciójuk? Honnan az erő, hogy fejezzük ki? Hogy párosítjuk ezt a zenével, a zenei részekkel? Érzelmek? Kombinációs gyakorlatok, amelyeket kül stílusokban bátran használhattok! ( 2 óra- 3000 ft)

Egész napos tánci díja- 8500 ft :) Mint látjátok, a ritmika, zeneértelmezés, kis koreófelépítés, érzelmek, dinamika- minden kapcsolatban áll mindennel. Emellett az erőteljes táncot és a finom nőies mozgást ellentétbe állítjuk. Elmélet, kombik, ötletek.

Versenyzőknek ajánlom, elég sok mindenre kitérünk, mégis egy egészet fog adni. (remélem :D )
Info: +36/20-245-40-60 robertabellydance@hotmail.com
Info nálam, várok mindenkit sok szeretettel és sütivel ! :) Robesz


Július 1-2 Belgrád, Szerbia:

Inessa Aruena és az Oriental Fairytales Festival szervezésében egy intenzív nyári tréning hétvége keretein (Oriental Summer Tales) belül mint meghívott nemzetközi oktató, workshopot tartok "Energetikus meyancé saidi és iraqi részletekkel" témában.

By Aruena: "Hello everyone, Aruena presents you Oriental Summer Tales 2017 workshops intensive weekend in Aruena oriental dance studio. The purpose of this events is not only to make education of my students more interesting, to share love and positive vibrations and make contacts, but to promote and advertize new talented dancers from Serbia, region and abroad. This events will be also our sponsors for Oriental Fairytales festival. Our guest teacher for Summer 2017 edition is absolutely brilliant Roberta Toth from Hungary :D Welcome Roberta in the name of whole Aruena team ♥ Further information will be on Serbian, so if you want to come and join us at workshops and Oriental night and party, please write me a private message :) About Roberta: Roberta is a teacher and performer from Hungary. She is dancing now over 10 years, with the same love! She is the winner in all competitions in her country in 2014 in professional category, II. Princess in MHH Contest, and also has many awards from international competitions. She is going to share her love, experience and technik about dancing meyance." Waiting for you all with love :) R


Alapozó 4# (kartechnika) és saidi workshop:  

Időpont: 2017. 05. 21. vasárnap, 11:00-14:00, 14:00-17:00
Helyszín: Szüerro táncstúdió, Budapest

Kérdeztétek az alapozó ws folytatását és volt kérés saidi óra iránt is, tehát íme:

1.A fent említett időpontban folytatnánk az alapozgatást, rátérnénk a karokra. Pontosabban a váll- kar- kéz vonallal foglalkoznánk. Techniai finomságok, praktikák, pózok, tartások, karvezetések és miegymás. Beszélnénk a kar és kézhasználatról modern/ folklór szempontok szerint is! Ebben a workshopban szorosan össze fog fonódni minden, amit eddig átbeszéltünk! Pl kis ismétlés szép karokkal keretezett forgásokból, izolációs gyakorlaból elegáns karokkal és rázásokkal, mindez persze stabil és helyes alaptartásban ugyebár :D !

2. Többen kérdeztétek lehetne-e saidizni ? Miért ne lehetne? :D Elmondom dióhéjban az elméleti alapokat, átnézünk alapmozdulatokat, karokat- lábtartásokat, megnézünk jópár síkban alap bot forgatási technikákat, lépéseket, pózokat, a stílus jellemzőit, majd a tanultakat összekötjük.

Az alapozó ws (1.) változatlanul 3500 ft/ 180 perc ( 8 fő minimum)
A saidi ws 4300 ft/ 180 perc ( a bot térigénye miatt a helyek limitáltak, ne üssük le egymást a helyszínen az eszközzel :D )

Mind2 ws együtt: 7500 ft
https://www.facebook.com/events/1765150520467023/?active_tab=about 

Várok mindenkit sok szeretettel!
Robesz (viszek csokis muffint, hogy nehogy éhen maradjunk ! :D )


Alapozó 3#- forogjunk tovább és meyancé ws Budapesten:

Sok-sok tánc! Technika, elmélet, koreográfia Robesz módszerrel, azaz halálra röhögjük magunkat és fejlődünk :)
Február 19-én, vasárnap, terveim szerint elkövethetjük az alapozó 3# workshopot, ahol:

-120 perc terjedelemben folytatnánk a forgások tisztázását és gyakorlását
- 60 percben átbeszélnénk a stílusokat, fő irányvonalakat a hastáncon belül, illetve mindenki feltehetné a kérdéseit is. (már ameddig eljutunk, merthogy itt jóóóó sok mindenről lehet beszélni!)

Ezután az érdeklődőkkel áttáncolnánk Elena Ramazanova híres meyancé zenéjének 4 perces változatát, amely tartalmazni fog több előzőleg tárgylt stílus-betétet és egy pörgős fátylas részletet :)
Összefoglalva: nem sok ismétlés várható, csak a szokásos agymenésem :D ( 3 órás)

Természetesen helyszínt a jelentkezők függvényében választunk Pesten.
A workshopok indulásához minimum 8-8 jelentkező szükséges.
A vállalkozó kedvűekkel kiválasztjuk a megfelelő hétvégét!
Alapozó ws díja: 3500 ft Meyancé ws díja: 4000 ft Ha mind2 ws-re jönnél összesen 7000 ft :)

Várok mindenkit sok sok szeretettel! :) Robesz


Modern baladi és dobszóló workshopok Debrecenben :)

2017. március 12. Várok mindenkit sok szeretettel! Robesz


A hastánc alapjai #2- forgás és rázástechnika alapjai

Ws időpontja: 2016. október 16. 11:00-14:00
Helyszín az érdeklődők létszámának függvényében még szervezés alatt!

Mint múltkor: fejtágítás, elmélet, gyakorlat, és utána kis jegyzet küldése.

1. Rázások csoportosítása, technikai alapok, hasonlóságok és eltérések, minimum 5 féle rázást átbeszélünk, de jobban örülnék, ha egyenesen 8-at sikerülne :) Nézünk rázásokat helyettesítő mozdulatokat, tudjátok, kicsit csalni, tehát nem csinálunk semmit, de úgy tűnik, mintha csinálnánk :)

2. Forgás alapokat megnézzük, összehasonlítjuk a legtöbbet használt forgásokat, és megbeszéljük a lényeget, gyakorlunk :)

Mivel a forgáshoz valószínűleg nagyobb termet kell kerítenem az ár ennek megfelelően egy picikét módosul:
három óra/3800 ft

A fizetési infokért és jelentkezésért légyszíves írj egy privát üzenetet :)
Várlak titeket sok szeretettel, az anyag már összeállt a fejecskémben! :)

ui.: Rázni és forogni persze nem egyszerre kell majd :D

Info és jelentkezés: robertabellydance@hotmail.com vagy +36/20-245-40-60 számon.
Fizetési információ: utalással vagy személyesen, egyéni megbeszélés alapján.

Várok mindenkit sok szeretettel! Robesz :)


Raqs sharki/meyance ws Budapesten 


Augusztus 13-án 3 órás foglalkozás a belvárosban, Budapesten!

A szerbiai nemzetközi 2. helyet érő táncomat adnam át nektek sok izgi kombival es poénnal karöltve :) szokásos jókedv, kis elmélet és persze a technika és koreo :)

tervezett időtartam: 3 óra a ws ára 4200 ft (min 5 fő szükséges a kurzushoz!)

https://www.facebook.com/events/1630027227324207/ jelentkezés facebook üzenetben, vagy a +36/20-245-40-60- os számon :)
kérdezzetek bátran már most :) Robesz


Modern baladi ws Debrecenben:

augusztus 28-án vasárnap technikai óra, majd koreográfia


"A hastánc technikai alapjai": elmélet és gyakorlat

2016.szeptember 3., Budapest

Téma: Alaptartás, tengely, súlypont, járás, alaplépések, egyensúlyérzék, magaslábfej, lábak, lábfej, karok, kézfejek, ujjak ( de komolyan) szökkenések, pózok. Viszek egy apró anatóniai jegyzetet és összefoglalót, amely segítségével nagyon egyszerűen lehet majd látni mi helyes, vagy helytelen és miért. Átvesszük az elméletet, majd gyakorlunk technikákat, amelyek segítségével test-tudatos módon berögzíthetőek a helyes elemek, mindent az egészséges táncra hegyezünk ki. Bemutatom az "ajánlott irodalmat" is!

A 3 órás foglalkozás ára 3500 ft!! Így remélem minél kevesebben ütköznek anyagi akadályba :)
A workshop minimum 8 jelentkezőtől lesz megtartva!
Jelentkezés a +36/20-245-40-60-as számon, vagy facebook üzenetben!

https://www.facebook.com/events/237875853264531/ 

Várok szeretettel mindenkit! Robesz

 

Hírek

 • Őszi workshopok
  2017-09-13 09:04:34

  Kedves táncosok!
  Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődőt az őszi budapesti intenzívemre, amely órákon a baladi és khaleege lesz a téma :) Yalla, gyakorlásra fel! :)
  tóth roberta orientális táncos, hastáncos

 • Nawar 2017
  2017-09-13 09:02:28

  Idén a híres Nawar Festival gálafellépője voltam, emellett sok-sok hasznos workshopon gazdagítottam a tudásomat!
  tóth roberta hastánc, orientális tánc

 • VI. Szolnoki hastánctalálkozó
  2013-01-03 15:02:33

  A VI. Szolnoki hastánctalálkozóra (április) már tudtok jelentkezni! Minden eddiginél nagyobb, színvonalasabb, és meglepetésekkel teli találkozó, az esemény 1 éves évfordulóján, az I. Szolnoki orientális hétvégén !

 • V. Szolnoki hastánctalálkozó
  2012-11-17 10:49:08

  2013. február. 17. - Cantaloop, Szolnok

 • IV. Szolnoki hastánctalálkozó
  2012-11-17 10:29:10

  December 2. ! :)
  Várunk mindenkit sok szeretettel!
  Szolnoki hastánctalálkozók

 • IV. Szolnoki hastánctalálkozó
  2012-10-03 20:52:34

  A következő találkozó időpontja: 2012. december 2. , Frei Kávézó, le ne maradjatok! ;)
  Már tudtok jelentkezni a 2013-as nyílt színpadunkra is! A helyes gyorsan fogynak, siessetek! :)

 • IV. Szolnoki hastánctalálkozó
  2012-09-24 18:46:16

  A decemberi nyílt színpadunk szuper gyorsan betelt, aki szeretne velünk-nálunk táncolni, azoknak már csak az V. találkozón, 2013. februárjában tudunk helyet biztosítani, a jelentkezés megkezdődött! :)

 • Következő fellépésünk
  2012-08-30 18:45:19

  Legközelebb a Szolnok napja rendezvénysorozat keretein belül leszünk megtalálhatóak. Műsorunk címe: "Orientális utazás". Találkozzunk szeptember 1-én, 13:30-kor a Szapáry úti színpadnál! :) Fúzió, samba-orientál, beledi, iraki, modern legyezőfátylas, shaabi koreográfiák.

 • III.Szolnoki hastánctalálkozó
  2012-08-29 15:07:54

  Szolnoki hastánctalálkozók

Asztali nézet